Zeer geslaagde Soli’s dolle Disneyavond

Op zaterdagavond 25 maart vond Soli’s dolle Disneyavond plaats in De Heerd in Heerde. Christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria houdt ieder jaar een voorjaarsconcert waarbij de gehele vereniging zich presenteert: de blokfluitgroep, het opleidingsorkest en het A-orkest. De avond werd gestart door het A-orkest met onder andere Where Eagles Soar en Pater Noster, gesoleerd door Mariëlle Mijnheer op bugel. Tijdens het begin van de avond werd er stil gestaan bij 5 jubilarissen. Hermien Vos is 25 jaar muzikant en Ietje van der Maten en Ada van der Hoeve 40 jaar. Jan en Evert van der Maten zijn maar liefst 65 jaar muzikant! Bovendien is Jan ook nog eens meer dan 50 jaar onafgebroken bestuurslid van de vereniging. Nadat de Hermien, Ietje, Ada, Jan en Evert een insigne, een oorkonde en een bos bloemen kregen, werd ook de verjaardag van Roelof van der Hoeve niet vergeten. Als een muzikant jarig is tijdens de repetitieavond, mag deze persoon de felicitatiemars dirigeren. Die avond was dus wel extra bijzonder omdat nog nooit eerder een muzikant de felicitatiemars voor een volle zaal in De Heerd had gedirigeerd. Nadat het publiek luidkeels had meegezongen met het Lang zal hij leven, veranderde de Van den Heuvelzaal in de Heerd langzaam maar zeker in een echte Disneywereld.

Bij ieder voorjaarsconcert wordt de muziek van alle geledingen afgestemd op het thema. De blokfluitgroep, onder leiding van Aliet van der Maten, speelde verschillende liedjes waaronder de Mickey Mousemars. De meisjes waren ook verkleed als echte Disneyprinsessen. Hierna was het de beurt aan het opleidingsorkest. Ook zij waren voorzien van mooie Disneyoutfits en nadat ze verschillende muziekstukken hadden gespeeld, sloten zij het programma voor de pauze af met Pirates of the Caribbean. Tijdens de pauze vond de jaarlijkse verloting plaats van de supportersvereniging. Vervolgens vervolgde het A-orkest het programma na de pauze. Terwijl de theme song van Star Wars te horen was, kwam het A-orkest in allerlei verschillende Disneyoutfits, met dank aan Henriëtte’s kledingverhuur uit Epe, het podium op. Hierna volgde een wisselend programma met herkenbare muziek voor het publiek van films zoals Beauty and the beast, Narnia en the Lion King en bas-trombonist Gijsbert Mulder soleerde bij I wanna be like you van Junglebook. Tot slot sloot het A-orkest gezamenlijk met het opleidingsorkest de avond af met muziek van Frozen. De vereniging kan terugkijken op een zeer geslaagde Soli’s dolle Disneyavond.

Bekijk hier onze aftermovie!

Soli’s dolle Disneyavond

Op 25 maart is het weer zo ver! Ons jaarlijkse voorjaarsconcert. Het thema dit jaar is Soli’s dolle Disneyavond. Een avond waarbij (letterlijk en figuurlijk) alles uit de kast wordt getrokken om deze avond om te toveren tot de magische Disneywereld. Tijdens deze avond kunt u luisteren naar de blokfluitgroep, onder leiding van Aliet van der Maten, het opleidingsorkest , onder leiding van Niels Lammers en het A-orkest, onder leiding van Marten van der Wal.
Het voorjaarsconcert wordt gehouden in MFA De Heerd in Heerde en de avond begint om 19:30 uur. Om 19:00 uur is de zaal al geopend. In de pauze vindt de jaarlijkse verloting van de supportersvereniging plaats. De entree bedraagt € 6,00 en kinderen tot 12 jaar zijn gratis.  Een avond voor het hele gezin, die u zeker niet wilt missen!

Soli Deo Gloria ontvangt muziekstuk

Op 5 juni 2021 waren Wim en Neeltje Sterken 40 jaar getrouwd. Ter gelegenheid daarvan heeft Soli Deo Gloria Heerde, waar Wim trombonist is, een serenade gebracht bij hen thuis. Afgelopen week heeft Wim ter gelegenheid van dit jubileum een cadeau geschonken aan de vereniging, namelijk het muziekwerk Praise! van Thom Zigterman.

Dit werk is geschreven op het verzoek van het Gelders Fanfare Orkest voor de bewoners van Stichting Philadelphia. Ieder jaar verzorgt het Gelders Fanfare Orkest namelijk een concert voor de bewoners van Stichting Philadelphia en hun ouders en begeleiders. Het stuk bevat verschillende stijlen, zoals rumba, swing, reggae en rock en is een medley, bestaande uit de volgende liederen: Kom bij ons, o Heer (Kumbaya), Lees je Bijbel, ‘k Stel mijn vertrouwen, Dit is de dag en Een rivier vol van vrede. De muzikanten van Soli Deo Gloria zijn heel erg blij met dit cadeau en kijken er naar uit om dit werk te gaan spelen.

Momenteel is ook nog steeds de potgrond- en compostactie bezig en u kunt nog tot 1 maart uw bestelling doorgeven. De opbrengst is bestemd voor de jeugdopleiding en instrumenten. U kunt de volgende producten bestellen: potgrond, zakken van 40 liter voor € 5,50 per stuk. Tuinturf, zakken van 40 liter voor € 7,00 per stuk. Vivimus Humplus, zakken van 40 liter voor € 10,00 per stuk en Koemest Kruimel, zakken van 10 kg voor € 11,00 per stuk. Dit wordt gratis bij u thuisbezorgd. U kunt uw bestelling online doorgeven op www.compostactieheerde.nl. Als het niet mogelijk is om online te bestellen, kunt u telefonisch contact opnemen met Roelof (0578 69 5618) of Evert (0578 69 3615). Alle bestellingen worden op zaterdag 11 maart 2023 gratis bij u thuisbezorgd in Heerde en Wapenveld.

Op de foto: voorzitter Gerrit Heuver neemt het cadeau van Wim Sterken in ontvangst.

Er zit meer “muziek” in uw tuin!

Het voorjaar nadert en ook dit jaar houdt Christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Heerde weer de compost- en potgrondactie. De opbrengst is bestemd voor de jeugdopleiding en nieuwe instrumenten. Ieder jaar is er hetzelfde duidelijke assortiment: potgrond, zakken van 40 liter voor € 5,50 per stuk. Tuinturf, zakken van 40 liter voor € 7,00 per stuk. Vivimus Humplus, zakken van 40 liter voor € 10,00 per stuk en Koemest Kruimel, zakken van 10 kg voor € 11,00 per stuk.

De formulieren die zijn langsgebracht worden niet bij u opgehaald, maar u kunt tot 1 maart uw bestelling online of telefonisch doorgeven. Online kunt u uw bestelling doorgeven op www.compostactieheerde.nl. Als het niet mogelijk is om online te bestellen, kunt u telefonisch contact opnemen met Roelof (0578 69 5618) of Evert (0578 69 3615). Alle bestellingen worden op zaterdag 11 maart 2023 gratis bij u thuisbezorgd in Heerde en Wapenveld. Met een bestelling investeert u in uw tuin én steunt u de vereniging!

Reserveert u ook alvast 25 maart in uw agenda? Op deze avond vindt het jaarlijkse voorjaarsconcert plaats in De Heerd waarbij de hele vereniging van zich laat horen. Dit jaar is het thema: Soli’s Dolle Disney Avond.

Soli Deo Gloria behaald 1e prijs en 1e plaats!

Op zaterdag 27 november heeft het A-orkest een eerste prijs en een eerste plaats behaald in de tweede divisie op het concours in Zutphen. Het werk Suite Classique van Meindert Boekel is beoordeeld met 83,17 punten Center of the Universe van Jan de Haan met 84,33 punten. Met een gemiddelde van 83,75 punten heeft de vereniging de dag afgesloten met een diner in Heerde.
De komende tijd zullen de repetitieavonden gevuld worden met de voorbereidingen voor de kerst. Het A-orkest zal op 16 december een muzikaal programma ten gehore brengen bij de kerststal in Heerde en op 24 december werkt het A-orkest mee met de Kerstnachtdienst bij de Schaapskooi.
De opname van het optreden kunt u beluisteren op pagina [OPNAMES]

Try-out concert Soli Deo Gloria

Op maandagavond 14 november geeft het A-orkest van Soli Deo Gloria Heerde een try-outconcert, want op zaterdag 26 november gaat het orkest op concours in Zutphen. Daarom bent u van harte welkom in De Heerd in Heerde om te luisteren naar de werken die het orkest gaat spelen tijdens het concours. Er zal gestart worden met het koraal Lord of All Hopefulness, gearrangeerd door Marten van der Wal. Daarna zal de vereniging de twee concourswerken ten gehore brengen: Center of the Universe van Jan de Haan en Suite Classique van Meindert Boekel. Het try-outconcert begint om 19:30 uur in de Van den Heuvelzaal en de toegang is gratis. U bent van harte welkom!

tryout2022

Hoera! Geslaagd!

Op 8 juli heeft Megan Rouw haar B-diploma gehaald voor trompet. Ze rondde haar trompetexamen af met 44,5 punten! Megan heeft muziekles van Marcel van der Wulp en speelt bij het A-orkest en opleidingsorkest van SDG Heerde. Ook geïnteresseerd in muzieklessen voor uzelf of voor uw kind? Neem dan contact op met de vereniging door een e-mail te sturen naar info@sdgheerde.nl

Geslaagd buitenconcert!

Op 4 juli vond ons buitenconcert plaats. Wat leuk dat er zo ontzettend veel mensen kwamen luisteren!! Nadat we het lang zal ze leve hadden gespeeld (en het publiek gezonden) voor een jarige, werd er nog iemand in het zonnetje gezet. Dat was namelijk de ”oppasmoeder” van het opleidingsorkest. Alle activiteiten voor het opleidingsorkest worden georganiseerd door moeder-overste Leonie van der Maten. Daarom een zeer verdiend bloemetje!

 

nieuws