Er zit meer “muziek” in uw tuin!

Het voorjaar nadert en ook dit jaar houdt Christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Heerde weer de compost- en potgrondactie. De opbrengst is bestemd voor de jeugdopleiding en nieuwe instrumenten. Ieder jaar is er hetzelfde duidelijke assortiment: potgrond, zakken van 40 liter voor € 5,50 per stuk. Tuinturf, zakken van 40 liter voor € 7,00 per stuk. Vivimus Humplus, zakken van 40 liter voor € 10,00 per stuk en Koemest Kruimel, zakken van 10 kg voor € 11,00 per stuk.

De formulieren die zijn langsgebracht worden niet bij u opgehaald, maar u kunt tot 1 maart uw bestelling online of telefonisch doorgeven. Online kunt u uw bestelling doorgeven op www.compostactieheerde.nl. Als het niet mogelijk is om online te bestellen, kunt u telefonisch contact opnemen met Roelof (0578 69 5618) of Evert (0578 69 3615). Alle bestellingen worden op zaterdag 11 maart 2023 gratis bij u thuisbezorgd in Heerde en Wapenveld. Met een bestelling investeert u in uw tuin én steunt u de vereniging!

Reserveert u ook alvast 25 maart in uw agenda? Op deze avond vindt het jaarlijkse voorjaarsconcert plaats in De Heerd waarbij de hele vereniging van zich laat horen. Dit jaar is het thema: Soli’s Dolle Disney Avond.

Soli Deo Gloria behaald 1e prijs en 1e plaats!

Op zaterdag 27 november heeft het A-orkest een eerste prijs en een eerste plaats behaald in de tweede divisie op het concours in Zutphen. Het werk Suite Classique van Meindert Boekel is beoordeeld met 83,17 punten Center of the Universe van Jan de Haan met 84,33 punten. Met een gemiddelde van 83,75 punten heeft de vereniging de dag afgesloten met een diner in Heerde.
De komende tijd zullen de repetitieavonden gevuld worden met de voorbereidingen voor de kerst. Het A-orkest zal op 16 december een muzikaal programma ten gehore brengen bij de kerststal in Heerde en op 24 december werkt het A-orkest mee met de Kerstnachtdienst bij de Schaapskooi.
De opname van het optreden kunt u beluisteren op pagina [OPNAMES]

Try-out concert Soli Deo Gloria

Op maandagavond 14 november geeft het A-orkest van Soli Deo Gloria Heerde een try-outconcert, want op zaterdag 26 november gaat het orkest op concours in Zutphen. Daarom bent u van harte welkom in De Heerd in Heerde om te luisteren naar de werken die het orkest gaat spelen tijdens het concours. Er zal gestart worden met het koraal Lord of All Hopefulness, gearrangeerd door Marten van der Wal. Daarna zal de vereniging de twee concourswerken ten gehore brengen: Center of the Universe van Jan de Haan en Suite Classique van Meindert Boekel. Het try-outconcert begint om 19:30 uur in de Van den Heuvelzaal en de toegang is gratis. U bent van harte welkom!

tryout2022

Hoera! Geslaagd!

Op 8 juli heeft Megan Rouw haar B-diploma gehaald voor trompet. Ze rondde haar trompetexamen af met 44,5 punten! Megan heeft muziekles van Marcel van der Wulp en speelt bij het A-orkest en opleidingsorkest van SDG Heerde. Ook geïnteresseerd in muzieklessen voor uzelf of voor uw kind? Neem dan contact op met de vereniging door een e-mail te sturen naar info@sdgheerde.nl

Geslaagd buitenconcert!

Op 4 juli vond ons buitenconcert plaats. Wat leuk dat er zo ontzettend veel mensen kwamen luisteren!! Nadat we het lang zal ze leve hadden gespeeld (en het publiek gezonden) voor een jarige, werd er nog iemand in het zonnetje gezet. Dat was namelijk de ”oppasmoeder” van het opleidingsorkest. Alle activiteiten voor het opleidingsorkest worden georganiseerd door moeder-overste Leonie van der Maten. Daarom een zeer verdiend bloemetje!

 

Heerdelijk festival

 

Op 11 juni  heeft christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria o.l.v. Marten van der Wal meegewerkt aan het Heerdelijk festival. Gezeten in het avondzonnetje voor het Raadhuis, omringd door een enthousiast publiek, werd er mooie muziek ten gehore gebracht. En wat een feest, want er deden ook vier jeugdleden mee. Mare, Mirthe, Isa en Abel hadden super goed geoefend en deden fantastisch mee. Ze spelen al een tijdje met veel plezier in het opleidingsorkest en kunnen op deze ontspannen manier ervaren hoe het is om later in het grote orkest te spelen. Na de zomervakantie kunnen er weer nieuwe leden instromen in de muziekopleiding van de jeugd, waaronder bij de blokfluitgroep. Voor meer informatie kunt u mailen naar: info@sdgheerde.nl.

Kinderen maken kennis met de fanfare

Soli Deo Gloria onder leiding van Marten van der Wal heeft twee interactieve lessen verzorgd waarin kinderen kennis maakten met het soort muziek dat een fanfare maakt. Op donderdagmiddag 7 april waren de kinderen aanwezig in de Rabozaal in de Heerd. Dit werd georganiseerd in het kader van de nationale kindermuziekweek die plaatsvond tussen 1 en 10 april. De middag werd gehouden voor de kinderen van groep 4, 5 en 6 van het Talent, Wereldwijs en het Kristal. Ze kregen uitleg over verschillende soorten instrumenten en een aantal kinderen mocht ook uitproberen en meedoen. De middag werd afgesloten met het lied dat speciaal gemaakt is voor de kindermuziekweek: ik en jij. De kinderen hadden al goed geoefend op school waardoor ze uit volle borst mee konden zingen. Het was een zeer geslaagde middag!
Is uw kind geïnteresseerd in muzieklessen en zou uw kind graag met de andere kinderen van onze blokfluitgroep of opleidingsorkest willen spelen? Stuur dan een e-mail naar info@sdgheerde.nl voor meer informatie!

Jubilarissen

Naast het muzikale programma, stond Soli Deo Gloria ook stil bij de jubilarissen. Annie van den Steenhoven is 45 jaar bestuurslid geweest van de supportersvereniging en Jan van der Maten is al 50 jaar bestuurslid van de vereniging. Een vereniging kan niet zonder trouwe leden: Gerrit Regtering was 25 jaar muzikant en Roelof van der Hoeve maar liefst 60 jaar. Daarnaast staat Marten van der Wal alweer 10 jaar voor het A-orkest.

nieuws