Blokfluitles bij Soli Deo Gloria

Bij de Chr. Muziekvereniging Soli Deo Gloria in Heerde hadden Hilde en Tamar 2 jaar blokfluitles. Daar hebben ze in juni een diploma voor gekregen.

Wil jij ook graag op deze manier kennismaken met muziek? Op donderdag 5 september a.s. starten we weer met nieuwe lessen in de Heerd, van 16.00-16.30u.

Voor meer informatie en opgave kunt u contact opnemen met Aliet van der Maten, tel. 693439

Fanfare promotieavond

Soli Deo Gloria zoekt muzikaal talent!

Christelijk Muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Heerde is op zoek naar enthousiaste nieuwe leden voor zowel het orkest als de Malletband. SDG is een hele leuke gezellige muziekvereniging waarin samen muziek maken centraal staat. De muziekvereniging bestaat onder andere uit een Malletband waar niet alleen op trommels gespeeld wordt maar ook op diverse andere melodische slagwerkinstrumenten zoals een xylofoon of marimba. Daarnaast is er natuurlijk de mogelijkheid om een blaasinstrument te bespelen, dit kan bij het A- of het opleidingsorkest. SDG wil niet alleen jonge, beginnende muzikanten een kans geven maar ook oudere of gevorderde muzikanten zijn welkom.
Ben je nog te jong om een instrument te bespelen, maar wil je wel graag muziek maken? Bij SDG kun je blokfluit leren spelen. Zo leer je noten lezen en is het later gemakkelijker om een ander instrument te bespelen.
Heb jij altijd al een instrument willen bespelen of heb jij dat in het verleden al eens gedaan en zou je deze hobby weer op willen pakken? De mensen van SDG willen je ‘graag een duwtje in de rug geven’ door kennis met hen te laten maken tijdens de fanfare promotieavond op woensdag 22 mei a.s. om 19.00 uur in de Heerd in Heerde. Diverse onderdelen van de vereniging verzorgen een kort optreden, zodat je een indruk krijgt van Soli Deo Gloria. Na de optredens, rond 19.45 uur, is er de gelegenheid om vragen te stellen of eventueel een instrument uit te proberen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ard van der Maten, telefoonnummer 0578-692152

 

Compost en potgrondactie

De compost en potgrondactie is weer achter de rug. Op zaterdag 9 maart zijn alle bestellingen bij de mensen thuis bezorgd. Wij willen iedereen bedanken voor zijn of haar bestelling waarmee onze vereniging financieel ondersteunt word. We hebben nog wel een paar zakken van de verschillende soorten over, mocht u nog iets nodig hebben dan kan nog! Neem dan contact op met onderstaand telefoonnummer.

Mocht er toch onverhoopt iets niet goed gegaan zijn met uw bestelling, neem dan contact op met Rene van Norel: 06 535 79 829.

Spectaculair voorjaarsconcert Soli Deo Gloria

Op zaterdag 2 maart heeft Christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria haar jaarlijks terugkerend voorjaarsconcert gegeven. Dit jaar stond in het thema Andre Rieu. In een uitverkochte theaterzaal van de Heerd opende de malletband o.l.v. Jan van Putten de avond met het koraal Abide with me. Na een woord van de voorzitter vervolgde de malletband het programma waarbij duidelijk werd dat deze enthousiaste groep muzikanten de laatste tijd niet stil gezeten hebben! Met een toch een kleine groep werd er een stevig potje slagwerkmuziek voorgeschoteld. Na de malletband kwam de jongste aanwas van de vereniging, de blokfluitgroep en 1e jaars leerlingen, aan de beurt. Het opleidingsorkest sloot het gedeelte voor de pauze af. De leden van het opleidingsorkest droegen deze avond voor het eerst de nieuwe shirt, aangeboden aan het orkest door de supportersvereniging van Soli Deo Gloria.

Na de pauze werd het publiek meteen weer meegenomen in de muziek, onder slagwerk kwam het A-orkest geheel in bijpassende kledij van alle kanten de zaal in lopen om vervolgens 76 Trombones ten gehore te brengen. Om het spektakel compleet te maken knalden de confetti slierten de zaal in. Bekende werken zoals de Second Waltz, Strauss en Co passeerde de revue. Zoals Andre betaamd waren er ook gastspelers, met 3 tenoren werd het werk Funiculi Funicula gespeeld. Speciaal voor deze avond had de dirigent van het opleidingsorkest zich in een tutu gehesen om als solist zijn kunsten op de bas te laten horen tijdens The Bass in the Ballroom.

Dat de vereniging trouwe leden heeft blijkt ook deze avond, Rene van Norel werd gehuldigd voor zijn 40 jarige lidmaatschap van de vereniging. De avond werd toepasselijk en feestelijk afgesloten door de complete vereniging met de Radetzkymars waarbij wederom de confetti slierten en ballonnen over het publiek heen vlogen!

 

Solistenfestival Soli Deo Gloria

Maandag 3 december hebben de muzikanten van SDG van zich laten horen tijdens een intern solistenfestival. Het doel van dit festival is om de muzikanten uit te dagen om uit de veilige omgeving van het orkest te stappen en ervaring op te doen met het solistisch spelen voor een publiek. Omdat niet iedereen alleen op het podium wil staan mochten er ook ensembles aangemeld worden.

De muzikale beoordeling was in handen van Niels Lammers, dirigent van het opleidingsorkest. De publieksprijs werd beoordeeld door Wiebe Koot.

Het aanwezige publiek en collega muzikanten hebben kunnen genieten van 17 optredens van verschillende optredens, van leden die nog meer kort les hebben tot de meer ervaren muzikanten die al 30 jaar meespelen in de vereniging. Ook de muziekstijlen gingen van klassiek naar  jazz.

De jury was onder de indruk van zowel de prestaties van de jeugdige leden en de volwassenen en hebben de beste en de leukste optreden licht in het zonnetje gezet.

Geslaagd Pepernoten en Sneeuwballenconcert SDG

Op vrijdag 30 november hebben de malletband, het opleidingsorkest en de blokfluitgroep van chr. muziekvereniging Soli Deo Gloria een gezamenlijk concert gegeven in de foyer van De Heerd. De malletband opende de avond met toepasselijke sinterklaasdeuntjes. De dirigent was helaas verhinder maar gelukkig was drumpiet bereidt gevonden om deze taak over te nemen. Met een spetterend eindstuk in het donker met glow in the dark drumstokken werd het optreden van de malletband afgesloten. Onder het genot van een kopje koffie of limonade kon het publiek vervolgens genieten van de blokfluitgroep onder leiding van Aliet van der Maten. De leerlingen van de blokfluitgroep hadden ook een paar sinterklaasnummer ingestudeerd. Als laatste trad het opleidingsorkest op onder leiding van Niels Lammers.  Deze jonge muzikanten hadden een gevarieerd programma ingestudeerd. Tijdens de optredens liepen er pieten rond die iedereen voorzag van lekkers en voor de jongste bezoekers was er zelfs een cadeautje. Al met al een zeer geslaagd concert van deze 3 onderdelen van SDG.

Geslaagd

Cas Huisman heeft onlangs zijn A-diploma behaald voor ongestemd slagwerk. Hij speelt al een tijdje bij het opleidingsorkest. Zijn opleiding volgde hij intern bij de vereniging van slagwerkdocent Gerko van Olst.

Soli Deo Gloria boekt succes op Hanzefestival

Zaterdag 13 oktober heeft het A orkest van Soli Deo Gloria onder leiding van Marten van der Wal meegedaan aan het Hanzefestival in Zutphen. SDG kwam uit in de topklasse. Er zijn 4 werken opgevoerd, Abide with me, Banja Luka, Benedictus en Solatium. Het orkest werd op muzikaliteit beoordeeld door Jos Pommer. Niet alleen de muzikaliteit werd deze dag beoordeeld,  Anton van Houten beoordeelde de gehele presentatie van het orkest. Speciaal voor dit optreden is er een film gemaakt die tijdens het spelen van de werken op de achtergrond meedraaide. Vooral tijdens het werk Banja Luka, wat de oorlogstijd vertolkt, bracht dit een extra dimensie met zich mee die bij zowel de jury als het publiek in goede aarde viel. Deze film zal binnenkort te zien zijn op het Youtubekanaal van SDG. Het volgende stuk Benedictus, vrede voor de toekomst, is een solostuk voor euphonium, ditmaal uitgevoerd door Sybo Talsma. Na het optreden gaf de jury een mondelinge toelichting op de beoordeling. De jury was te spreken over mooie uitvoering van de werken, ziet veel potentie in het orkest en heeft SDG daarvoor beoordeeld met een 8,5 voor de muziek en een 9 voor de presentatie.

Het A orkest gaat zich nu voorbereiden op het duo concert samen met Muziekvereniging Ontwaakt uit Hattem. Dit concert vind plaats op vrijdagavond  16 november in de Heerd.

Blokfluitles

“Vóór de zomervakantie hebben Tessel, Meike, Mare, Jasper en Esther hun blokfluitdiploma gehaald.
Hilde en Tamar gaan vanaf september voor hun tweede leerjaar bij de Chr. Muziekvereniging Soli Deo Gloria in Heerde. De lessen vinden plaats in de Heerd. Voor meer informatie over de blokfluitlessen kunt u contact opnemen met Aliet van der Maten, tel. 693439.”

Soli Deo Gloria wint het IJsselfestival

Afgelopen zaterdag heeft het A orkest van Soli Deo Gloria meegedaan aan het 21e IJsselfestival in Zwolle.  Hierbij deden verschillende harmonie-, fanfare- en brassbandorkesten orkesten van verschillende niveaus mee. SDG voerde de werken Deep Harmony, Banja Luka en Solatium op. De werken werden beoordeeld door Jan de Haan, tevens  de componist van het werk Banja Luka. Eén muzieknummer diende gekozen te worden op het eigen niveau (divisie) en minimaal één compositie van het, voor dit jaar, aan het IJsselfestival verbonden jurylid Jan de Haan. De jury was onder de indruk van de uitvoering van Banja Luka, zelden had hij zo genoten van een uitvoering van een door hem geschreven werk. Het orkest is hiervoor beloond met de dagprijs van het festival en mocht de wisselbeker in de vorm van een trompet mee naar huis nemen.

nieuws