Compost- en potgrondactie

Het is weer tijd voor de jaarlijkse Compost- en potgrondactie 
ten behoeve van o.a. Jeugdopleiding en nieuwe instrumenten.

Ieder jaar hebben we hetzelfde, duidelijke assortiment:

 • Potgrond, zakken van 20 liter voor € 3,50 per stuk.
 • Tuinturf, zakken van 40 liter voor € 6,00 per stuk.
  Bestemd voor heidetuin, azalea’s, rhododendrons enz.
 • Vivimus Humplus, zakken van 40 liter voor € 8,50 per stuk.
  Deze hoogwaardige bodemverbeteraar is zeer geschikt voor aan- en verplanten van bomen, struiken,
  heesters,rozen, gazon en eenjarige planten.
 • Koemest Kruimel, zakken van 10 kilogram voor € 9,00 per stuk.
  Deze meststof is 100% natuurlijk, stofvrij en verhoogt sterk het humusgehalte van de bodem. Goed bruikbaar voor gazon, groentetuin, bloemperken en meer.

Alle bestellingen worden in de eerste helft van maart gratis thuisbezorgd.

U kunt hier online uw bestelling plaatsen!

compostactie

A orkest behaald 1e prijs met promotie op concours in Zutphen

Op 23 november is het A orkest van christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria op concours van het MBGF geweest in de Hanzehof in Zutphen. Het orkest staat onder leiding van Marten van der Wal en komt uit in de 2de divisie. In de afgelopen maanden heeft het orkest zich voorbereid op het concours met groepsrepetities, een studieweekend en een try-out concert.

De 3 koppige jury bestaande uit Jan de Haan, Fried Dobbelstein en Durk Lautenbach heeft de werken Lake of the Moon van Kevin Houben en Innocent Condemned van Rob Goorhuis beoordeeld. In het juryrapport complimenteert men het orkest met de prachtige klank en solopassages in de beide werken. Het orkest heeft 85,58 punten behaald, genoeg voor een 1e prijs met promotie naar de 1e divisie.

Rabo ClubSupport

Wij doen dit jaar mee aan Rabo ClubSupport! En elke stem is geld waard. Kunnen wij rekenen op die van jou? Kijk dan snel op Rabobank.nl/clubsupport

Inmiddels is bekend geworden dat het resultaat voor onze vereniging € 775,86 is. Iedereen die op ons gestemd heeft, BEDANKT!

Met Rabo ClubSupport vieren we samen de winst. De echte winst van clubs, stichtingen en verenigingen. Mensen samenbrengen. Talenten benutten. Een sociaal netwerk opbouwen. Elkaar verder helpen. Daar heeft de hele maatschappij baat bij. Dat moeten we niet alleen koesteren maar ook steunen. Daarom geven we als coöperatieve bank ieder jaar een deel van onze winst aan verenigingen door het hele land. Zodat zij kunnen blijven doen wat ze nu al doen. Onze wereld, buurt voor buurt, beter maken.

Rabobank. Growing a better world together.

Blokfluitles bij Soli Deo Gloria

Bij de Chr. Muziekvereniging Soli Deo Gloria in Heerde hadden Hilde en Tamar 2 jaar blokfluitles. Daar hebben ze in juni een diploma voor gekregen.

Wil jij ook graag op deze manier kennismaken met muziek? Op donderdag 5 september a.s. starten we weer met nieuwe lessen in de Heerd, van 16.00-16.30u.

Voor meer informatie en opgave kunt u contact opnemen met Aliet van der Maten, tel. 693439

Fanfare promotieavond

Soli Deo Gloria zoekt muzikaal talent!

Christelijk Muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Heerde is op zoek naar enthousiaste nieuwe leden voor zowel het orkest als de Malletband. SDG is een hele leuke gezellige muziekvereniging waarin samen muziek maken centraal staat. De muziekvereniging bestaat onder andere uit een Malletband waar niet alleen op trommels gespeeld wordt maar ook op diverse andere melodische slagwerkinstrumenten zoals een xylofoon of marimba. Daarnaast is er natuurlijk de mogelijkheid om een blaasinstrument te bespelen, dit kan bij het A- of het opleidingsorkest. SDG wil niet alleen jonge, beginnende muzikanten een kans geven maar ook oudere of gevorderde muzikanten zijn welkom.
Ben je nog te jong om een instrument te bespelen, maar wil je wel graag muziek maken? Bij SDG kun je blokfluit leren spelen. Zo leer je noten lezen en is het later gemakkelijker om een ander instrument te bespelen.
Heb jij altijd al een instrument willen bespelen of heb jij dat in het verleden al eens gedaan en zou je deze hobby weer op willen pakken? De mensen van SDG willen je ‘graag een duwtje in de rug geven’ door kennis met hen te laten maken tijdens de fanfare promotieavond op woensdag 22 mei a.s. om 19.00 uur in de Heerd in Heerde. Diverse onderdelen van de vereniging verzorgen een kort optreden, zodat je een indruk krijgt van Soli Deo Gloria. Na de optredens, rond 19.45 uur, is er de gelegenheid om vragen te stellen of eventueel een instrument uit te proberen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ard van der Maten, telefoonnummer 0578-692152

 

Compost en potgrondactie

De compost en potgrondactie is weer achter de rug. Op zaterdag 9 maart zijn alle bestellingen bij de mensen thuis bezorgd. Wij willen iedereen bedanken voor zijn of haar bestelling waarmee onze vereniging financieel ondersteunt word. We hebben nog wel een paar zakken van de verschillende soorten over, mocht u nog iets nodig hebben dan kan nog! Neem dan contact op met onderstaand telefoonnummer.

Mocht er toch onverhoopt iets niet goed gegaan zijn met uw bestelling, neem dan contact op met Rene van Norel: 06 535 79 829.

Spectaculair voorjaarsconcert Soli Deo Gloria

Op zaterdag 2 maart heeft Christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria haar jaarlijks terugkerend voorjaarsconcert gegeven. Dit jaar stond in het thema Andre Rieu. In een uitverkochte theaterzaal van de Heerd opende de malletband o.l.v. Jan van Putten de avond met het koraal Abide with me. Na een woord van de voorzitter vervolgde de malletband het programma waarbij duidelijk werd dat deze enthousiaste groep muzikanten de laatste tijd niet stil gezeten hebben! Met een toch een kleine groep werd er een stevig potje slagwerkmuziek voorgeschoteld. Na de malletband kwam de jongste aanwas van de vereniging, de blokfluitgroep en 1e jaars leerlingen, aan de beurt. Het opleidingsorkest sloot het gedeelte voor de pauze af. De leden van het opleidingsorkest droegen deze avond voor het eerst de nieuwe shirt, aangeboden aan het orkest door de supportersvereniging van Soli Deo Gloria.

Na de pauze werd het publiek meteen weer meegenomen in de muziek, onder slagwerk kwam het A-orkest geheel in bijpassende kledij van alle kanten de zaal in lopen om vervolgens 76 Trombones ten gehore te brengen. Om het spektakel compleet te maken knalden de confetti slierten de zaal in. Bekende werken zoals de Second Waltz, Strauss en Co passeerde de revue. Zoals Andre betaamd waren er ook gastspelers, met 3 tenoren werd het werk Funiculi Funicula gespeeld. Speciaal voor deze avond had de dirigent van het opleidingsorkest zich in een tutu gehesen om als solist zijn kunsten op de bas te laten horen tijdens The Bass in the Ballroom.

Dat de vereniging trouwe leden heeft blijkt ook deze avond, Rene van Norel werd gehuldigd voor zijn 40 jarige lidmaatschap van de vereniging. De avond werd toepasselijk en feestelijk afgesloten door de complete vereniging met de Radetzkymars waarbij wederom de confetti slierten en ballonnen over het publiek heen vlogen!

 

Solistenfestival Soli Deo Gloria

Maandag 3 december hebben de muzikanten van SDG van zich laten horen tijdens een intern solistenfestival. Het doel van dit festival is om de muzikanten uit te dagen om uit de veilige omgeving van het orkest te stappen en ervaring op te doen met het solistisch spelen voor een publiek. Omdat niet iedereen alleen op het podium wil staan mochten er ook ensembles aangemeld worden.

De muzikale beoordeling was in handen van Niels Lammers, dirigent van het opleidingsorkest. De publieksprijs werd beoordeeld door Wiebe Koot.

Het aanwezige publiek en collega muzikanten hebben kunnen genieten van 17 optredens van verschillende optredens, van leden die nog meer kort les hebben tot de meer ervaren muzikanten die al 30 jaar meespelen in de vereniging. Ook de muziekstijlen gingen van klassiek naar  jazz.

De jury was onder de indruk van zowel de prestaties van de jeugdige leden en de volwassenen en hebben de beste en de leukste optreden licht in het zonnetje gezet.

Geslaagd Pepernoten en Sneeuwballenconcert SDG

Op vrijdag 30 november hebben de malletband, het opleidingsorkest en de blokfluitgroep van chr. muziekvereniging Soli Deo Gloria een gezamenlijk concert gegeven in de foyer van De Heerd. De malletband opende de avond met toepasselijke sinterklaasdeuntjes. De dirigent was helaas verhinder maar gelukkig was drumpiet bereidt gevonden om deze taak over te nemen. Met een spetterend eindstuk in het donker met glow in the dark drumstokken werd het optreden van de malletband afgesloten. Onder het genot van een kopje koffie of limonade kon het publiek vervolgens genieten van de blokfluitgroep onder leiding van Aliet van der Maten. De leerlingen van de blokfluitgroep hadden ook een paar sinterklaasnummer ingestudeerd. Als laatste trad het opleidingsorkest op onder leiding van Niels Lammers.  Deze jonge muzikanten hadden een gevarieerd programma ingestudeerd. Tijdens de optredens liepen er pieten rond die iedereen voorzag van lekkers en voor de jongste bezoekers was er zelfs een cadeautje. Al met al een zeer geslaagd concert van deze 3 onderdelen van SDG.

Geslaagd

Cas Huisman heeft onlangs zijn A-diploma behaald voor ongestemd slagwerk. Hij speelt al een tijdje bij het opleidingsorkest. Zijn opleiding volgde hij intern bij de vereniging van slagwerkdocent Gerko van Olst.

nieuws