Promotieavond en start PIM-klas

Op maandagavond 24 juni 2024 organiseert Soli Deo Gloria een promotieavond in De Heerd. De avond begint om 19:00 uur in de theaterzaal van De Heerd.

Lijkt het uw zoon of dochter leuk om samen met nog meer jonge muzikanten muziek te maken? Ontdek dan tijdens deze avond welk instrument bij uw kind past. Vanaf volgend jaar start Soli Deo Gloria met wat nieuws, namelijk de PIM-klas. PIM staat voor Plezier In Muziek. Het belangrijkste doel is om kinderen te laten ontdekken hoe leuk het is om samen muziek te maken. Spelenderwijs leren de jonge muzikanten noten lezen, ritmes en het bespelen van een instrument.

Tijdens de cursus gaan ze zingen, klapspelletjes doen, spelen op kleine slagwerkinstrumenten, een blokfluit spelen en muziekgerelateerde opdrachten maken. Kinderen kunnen ook gelijk starten met muzieklessen. De muzieklessen worden gegeven door de docenten van het Cultuurplein. Er kan gekozen worden uit de volgende fanfare-instrumenten: cornet, bugel, trompet, saxofoon, hoorn, trombone, bariton of slagwerk. Als uw zoon of dochter een poosje muziekles heeft gehad, mag hij of zij naar het opleidingsorkest. Bij het opleidingsorkest spelen nog meer jonge muzikanten. Het opleidingsorkest staat onder leiding van Niels Lammers. Bij het opleidingsorkest leren de kinderen hoe het is om in een fanfareorkest te spelen en treden ze een paar keer per jaar op, zoals tijdens een voorjaarsconcert. Zij zullen ook aanwezig zijn op 24 juni.

Mocht u niet aanwezig kunnen zijn op 24 juni, dan kunt u ook contact opnemen door middel van het sturen van een e-mail naar info@sdgheerde.nl. Bent u al wat ouder en wilt u uw muzikale hobby weer oppakken? Kom dan ook zeker even langs!