Jubileumconcert


Evenementgegevens


Met medewerking van Raoel Steffani.

Raoul Steffani is een Nederlandse bariton en is dit jaar winnaar geworden van de Nederlandse Muziekprijs! De hoogste onderscheiding die in dit genre wordt toegekend!

In 2018 was hij winnaar van de Grachtenfestival Prijs!

Raoul studeerde aan de “Universität für Musik und darstellende Kunst” in Wenen en aan het conservatorium van Amsterdam en Tilburg, waar hij summa cum laude afstudeerde.

Van 2016 tot 2018 was hij lid van de “Dutch National Opera Academy”, waar hij debuteerde in de rol van Guglielmo (Così fan tutte).

In augustus 2019 trad hij als bariton op in Paradiso, daar was hij de bariton in “Orffs Carmina Burana” samen met 3 zangers en het Toonkunstkoor Amsterdam!

In seizoen 2020-21 maakte Raoul zijn professionele operadebuut bij de “Opéra National de Lyon” als Ramiro in Ravel’s “L’heure espagnole”. Daarna werd hij uitgenodigd om in Friesland Ned Keene te zingen in Britten’s Peter Grimes, Ramiro bij de Opéra de Toulon en een nieuwe operetteproductie bij “De Nationale Opera”.

Vorig jaar maakte Raoul zijn debuut bij “De Nationale Opera” in een nieuwe operetteproductie onder leiding van Lorenzo Viotti, geënsceneerd door Steef de Jong!

De andere hoogtepunten van het afgelopen seizoen waren Mahler’s “Lieder eines fahrenden Gesellen” met het “Ensemble Domestica” (musici van het Rotterdams Philharmonisch) en een internationale tournee van Bach’s “Johannes Passion” met het “Orchestra of the Age of Enlightenment”onder leiding van Mark Padmore.