Juf Aliet neemt afscheid

 

Aliet van der Maten stopt na 24 jaar met het geven van blokfluitlessen bij christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria. Op 21 september 2000 is zij samen met Willemien Eikelboom gestart met het geven van blokfluitles. Ieder jaar waren er genoeg kinderen om les te geven. Elke donderdag kwamen er kinderen om noten te leren lezen en samen muziek te maken. Ieder jaar trad de blokfluitgroep op bij het voorjaarsconcert en de laatste jaren ook bij het pepernoten- en sneeuwballenorkest. Juf Aliet heeft meer dan 150 kinderen blokfluitles gegeven. Tijdens de promotieavond op 24 juni trad de blokfluitgroep ook op. Tijdens deze avond is juf Aliet hartelijk bedankt voor al die jaren en ontving ze een kunstwerk in de vorm van een blokfluit en nog meer cadeaus. Daarmee komt er ook een einde aan de blokfluitlessen bij Soli Deo Gloria in deze vorm.
Na de zomer wordt er gestart met een PIM-klas: plezier in muziek. Het belangrijkste doel is om kinderen te laten ontdekken hoe leuk het is om samen muziek te maken. Spelenderwijs leren de jonge muzikanten noten lezen, ritmes en het bespelen van een instrument. Tijdens de cursus gaan ze zingen, klapspelletjes doen, spelen op kleine slagwerkinstrumenten, een blokfluit spelen en muziekgerelateerde opdrachten maken. Voor meer informatie kunt u hierover terecht door een e-mail te sturen naar info@sdgheerde.nl.