Spectaculair voorjaarsconcert Soli Deo Gloria

Op zaterdag 2 maart heeft Christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria haar jaarlijks terugkerend voorjaarsconcert gegeven. Dit jaar stond in het thema Andre Rieu. In een uitverkochte theaterzaal van de Heerd opende de malletband o.l.v. Jan van Putten de avond met het koraal Abide with me. Na een woord van de voorzitter vervolgde de malletband het programma waarbij duidelijk werd dat deze enthousiaste groep muzikanten de laatste tijd niet stil gezeten hebben! Met een toch een kleine groep werd er een stevig potje slagwerkmuziek voorgeschoteld. Na de malletband kwam de jongste aanwas van de vereniging, de blokfluitgroep en 1e jaars leerlingen, aan de beurt. Het opleidingsorkest sloot het gedeelte voor de pauze af. De leden van het opleidingsorkest droegen deze avond voor het eerst de nieuwe shirt, aangeboden aan het orkest door de supportersvereniging van Soli Deo Gloria.

Na de pauze werd het publiek meteen weer meegenomen in de muziek, onder slagwerk kwam het A-orkest geheel in bijpassende kledij van alle kanten de zaal in lopen om vervolgens 76 Trombones ten gehore te brengen. Om het spektakel compleet te maken knalden de confetti slierten de zaal in. Bekende werken zoals de Second Waltz, Strauss en Co passeerde de revue. Zoals Andre betaamd waren er ook gastspelers, met 3 tenoren werd het werk Funiculi Funicula gespeeld. Speciaal voor deze avond had de dirigent van het opleidingsorkest zich in een tutu gehesen om als solist zijn kunsten op de bas te laten horen tijdens The Bass in the Ballroom.

Dat de vereniging trouwe leden heeft blijkt ook deze avond, Rene van Norel werd gehuldigd voor zijn 40 jarige lidmaatschap van de vereniging. De avond werd toepasselijk en feestelijk afgesloten door de complete vereniging met de Radetzkymars waarbij wederom de confetti slierten en ballonnen over het publiek heen vlogen!