Solistenfestival Soli Deo Gloria

Maandag 3 december hebben de muzikanten van SDG van zich laten horen tijdens een intern solistenfestival. Het doel van dit festival is om de muzikanten uit te dagen om uit de veilige omgeving van het orkest te stappen en ervaring op te doen met het solistisch spelen voor een publiek. Omdat niet iedereen alleen op het podium wil staan mochten er ook ensembles aangemeld worden.

De muzikale beoordeling was in handen van Niels Lammers, dirigent van het opleidingsorkest. De publieksprijs werd beoordeeld door Wiebe Koot.

Het aanwezige publiek en collega muzikanten hebben kunnen genieten van 17 optredens van verschillende optredens, van leden die nog meer kort les hebben tot de meer ervaren muzikanten die al 30 jaar meespelen in de vereniging. Ook de muziekstijlen gingen van klassiek naar  jazz.

De jury was onder de indruk van zowel de prestaties van de jeugdige leden en de volwassenen en hebben de beste en de leukste optreden licht in het zonnetje gezet.