A orkest behaald 1e prijs met promotie op concours in Zutphen

Op 23 november is het A orkest van christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria op concours van het MBGF geweest in de Hanzehof in Zutphen. Het orkest staat onder leiding van Marten van der Wal en komt uit in de 2de divisie. In de afgelopen maanden heeft het orkest zich voorbereid op het concours met groepsrepetities, een studieweekend en een try-out concert.

De 3 koppige jury bestaande uit Jan de Haan, Fried Dobbelstein en Durk Lautenbach heeft de werken Lake of the Moon van Kevin Houben en Innocent Condemned van Rob Goorhuis beoordeeld. In het juryrapport complimenteert men het orkest met de prachtige klank en solopassages in de beide werken. Het orkest heeft 85,58 punten behaald, genoeg voor een 1e prijs met promotie naar de 1e divisie.