290 jaar lidmaatschap Soli Deo Gloria tijdens het voorjaarsconcert

Afgelopen zaterdag 18 maart hebben alle onderdelen van Christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria weer van zich laten horen. Het was weer tijd voor het jaarlijkse voorjaarsconcert met als thema ‘Familie’. De opening van de avond werd verzorgd door het opleidingsorkest met het koraal Morning Light.  Na de opening bracht het opleidingsorkest de werken Chester’s, The Lion Sleeps Tonight, Ayers Rock en All About That Bass ten gehore.

Na het opleidingsorkest was het de beurt aan de blokfluitgroep. 9 kinderen speelden een aantal liedjes die voor iedereen herkenbaar waren.

Ondertussen was achter het gordijn de opbouw voor de malletband aan de gang. Er zijn 5 werken uitgevoerd onderbroken door een optreden door de fill-in. De 3 jongens van de fill-in lieten tijdens een speciaal voor hun geschreven nummer horen hoe goed ze het bespelen van een slagwerkinstrument al onder de knie hebben.

Het thema ‘familie’ had niet beter gekozen kunnen worden, 5 leden zijn in totaal 290 jaar lid! Jan van der Maten, Evert van der Maten, Gerrit IJzerman en Adri van de Steenhoven zijn elk 60 jaar lid. Tannie van der Maten is 50 jaar lid. Het uitdelen van de bijbehorende speldjes en bloemen werd met de nodige anekdotes gedaan door de 2e voorzitter, Ard van der Maten.

Na de pauze opende het a-orkest met het aangrijpende Band of Brothers. Tijdens het werk Grandfathers Clock heeft solist Michiel Mulder het publiek versteld laten staan van zijn kunsten op de euphonium. Na een paar up-tempo nummers werd een gouwe ouwe gespeeld, Mijn Opa, bekend van Ja zuster, Nee zuster.

Een vereniging kan niet zonder trouwe leden. Eén van die leden is Berend van Ommen. Jarenlang is Berend actief geweest bij de drumband en in het bestuur van de vereniging. De laatste jaren was Berend de tambour-maître voor de malletband en orkest bij straatoptredens op bijvoorbeeld koningsdag en bij de wandelvierdaagse. Afgelopen jaar heeft Berend aangegeven om te stoppen als tambour-maître bij de vereniging.  Op het podium is Berend benoemd tot erelid van de Christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria.

Als klapstuk kwam aan het eind van de avond Georg von Trapp langs met zijn vrouw Maria von Trapp. Op verzoek van dhr.  von Trap bracht het orkest het werk Sound of Music ten gehore.

Foto’s voorjaarsconcert 2017