Scholen-muziekproject ‘Het Mysterie van het Verdwenen Geluid’

het mysterie van het verdwenen geluid

In januari 2017 starten Koninklijk fanfarekorps Wilhelmina en Christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria in samenwerking met het Cultureel Centrum een muziekspektakel voor groep 3 t/m 6 van basisscholen in Heerde en Wapenveld. De basisscholen die zich hebben opgegeven voor dit project zijn: Wereldwijs in Heerde, Het kristal in Heerde, Ds. Van Maasschool in Wapenveld, De Parel in wapenveld, Jan Ligthartschool in Wapenveld, Horsthoekschool in Heerde, De Spreng in Heerde, Parkschool in Heerde en de Jenaplanschool in Heerde (Hoorn).

‘Het Mysterie van het Verdwenen Geluid’ is een innovatief muziekproject voor muziekinstellingen en basisschoolkinderen en bestaat uit een spannende combi van live muziek, film en interactie. Met dit project laten beide verenigingen in goede samenwerking zoveel mogelijk kinderen kennis maken met muziek en worden de spotlights gericht op de muziekverenigingen Wilhelmina en Soli Deo Gloria uit Heerde. Op de scholen wordt in januari actief aandacht besteed aan het project door middel van een introductie door de muziekdocenten, een schoolbezoek met een mini-voorstelling van muzikanten en het knutselen van een eenvoudig muziekinstrumentje dat de kinderen kunnen gebruiken tijdens de grote, gratis voorstelling op vrijdagavond 3 februari in de theaterzaal van De Heerd. Voor deze voorstelling wordt de Heerd omgetoverd tot een bioscoop met live muzikanten en een levensgroot projectiescherm. De kinderen, maar ook de orkestleden, worden zelf hoofdrolspelers in het verhaal. Hiermee maken de kinderen op een eigentijdse manier kennis met muziek en de verschillende muziekinstrumenten.

Na deze voorstelling houdt het project echter nog niet op: aansluitend start een vervolgproject waar geïnteresseerde kinderen in tien gratis lessen een muziekinstrument kunnen gaan leren bespelen dat in een fanfareorkest of percussiegroep wordt gebruikt. Deze tien lessen worden besloten met een optreden in De Heerd. Na dit project kunnen kinderen die verder willen met het leren bespelen van een muziekinstrument een keuze maken voor één van de twee betrokken muziekverenigingen, waarna zij instromen in de opleiding die beide verenigingen aanbieden.

Voor meer informatie over het Mysterie van het Verdwenen Geluid: www.hetverdwenengeluid.nl of, over het project in Heerde en Wapenveld, onze facebookpagina www.facebook.com/hetverdwenengeluidvanheerde

Het mysterie van het verdwenen geluid, naar een idee van Elsbeth de Jong en Renske Wijma.