Voorjaarsconcert 2018

Op zaterdag 17 maart heeft Soli Deo Gloria weer haar voorjaarsconcert gehouden in de Heerd. Het thema van dit jaar was “Soli goes to England”. Dit was meteen bij binnenkomst te merken. De zaal was uitgedost met Engels vlaggen en het publiek kreeg bij binnenkomst een vlaggetje mee.

De avond werd geopend door de malletband. Met de bekende klanken van de Big Ben werd de aandacht van het publiek meteen getrokken. Na deze klanken volgende diverse werken in het Engelse thema. Ook de slagwerkleerlingen die nog maar net begonnen zijn met de opleiding slagwerk brachten een aantal werkjes ten gehore met als klapstuk het bekende deuntje “Hallo allemaal” uit de serie ‘Luizenmoeders’.

Hierna ging het doek dicht om achter de schermen het podium om te bouwen voor het opleidingsorkest. Ondertussen werd er voor het doek een optreden gegeven door de jongste leden van de vereniging, de blokfluitgroep. Voor het eerst dit jaar werd er ook opgetreden door leerlingen die in het 1e jaar van hun opleiding voor een blaasinstrument zitten. 3 groepjes leerlingen lieten horen hoe goed ze al konden spelen, soms in combinatie met begeleidingsmuziek.

Als afsluiting voor de pauze trad het opleidingsorkest op. Geheel in het Engelse thema speelden de jeugd een aantal bekende stukken zoals ‘Pirates of the Caribbean’ en de ‘The Lion King’. 

Na de pauze opende het A orkest van de vereniging met ‘The National Anthem’ waarbij Queen Elizabeth uit Engeland de zaal binnen kwam vergezeld met haar hondjes. Het programma werd dan ook door Queen Elizabeth gepresenteerd.

2 leden van de vereniging werden gehuldigd voor de vele jaren lidmaatschap van de muziekverening. Ina Mijnheer is 25 jaar lid van de vereniging en Bart Heres is 50 jaar lid van de vereniging. Beiden kregen een speldje van de muziekbond.

De avond werd afgesloten door een uitvoering van Land of Hope and Glory uitgevoerd door de gehele vereniging.