Soli Deo Gloria wint het IJsselfestival

Afgelopen zaterdag heeft het A orkest van Soli Deo Gloria meegedaan aan het 21e IJsselfestival in Zwolle.  Hierbij deden verschillende harmonie-, fanfare- en brassbandorkesten orkesten van verschillende niveaus mee. SDG voerde de werken Deep Harmony, Banja Luka en Solatium op. De werken werden beoordeeld door Jan de Haan, tevens  de componist van het werk Banja Luka. Eén muzieknummer diende gekozen te worden op het eigen niveau (divisie) en minimaal één compositie van het, voor dit jaar, aan het IJsselfestival verbonden jurylid Jan de Haan. De jury was onder de indruk van de uitvoering van Banja Luka, zelden had hij zo genoten van een uitvoering van een door hem geschreven werk. Het orkest is hiervoor beloond met de dagprijs van het festival en mocht de wisselbeker in de vorm van een trompet mee naar huis nemen.