Zeer geslaagde Soli’s dolle Disneyavond

Op zaterdagavond 25 maart vond Soli’s dolle Disneyavond plaats in De Heerd in Heerde. Christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria houdt ieder jaar een voorjaarsconcert waarbij de gehele vereniging zich presenteert: de blokfluitgroep, het opleidingsorkest en het A-orkest. De avond werd gestart door het A-orkest met onder andere Where Eagles Soar en Pater Noster, gesoleerd door Mariëlle Mijnheer op bugel. Tijdens het begin van de avond werd er stil gestaan bij 5 jubilarissen. Hermien Vos is 25 jaar muzikant en Ietje van der Maten en Ada van der Hoeve 40 jaar. Jan en Evert van der Maten zijn maar liefst 65 jaar muzikant! Bovendien is Jan ook nog eens meer dan 50 jaar onafgebroken bestuurslid van de vereniging. Nadat de Hermien, Ietje, Ada, Jan en Evert een insigne, een oorkonde en een bos bloemen kregen, werd ook de verjaardag van Roelof van der Hoeve niet vergeten. Als een muzikant jarig is tijdens de repetitieavond, mag deze persoon de felicitatiemars dirigeren. Die avond was dus wel extra bijzonder omdat nog nooit eerder een muzikant de felicitatiemars voor een volle zaal in De Heerd had gedirigeerd. Nadat het publiek luidkeels had meegezongen met het Lang zal hij leven, veranderde de Van den Heuvelzaal in de Heerd langzaam maar zeker in een echte Disneywereld.

Bij ieder voorjaarsconcert wordt de muziek van alle geledingen afgestemd op het thema. De blokfluitgroep, onder leiding van Aliet van der Maten, speelde verschillende liedjes waaronder de Mickey Mousemars. De meisjes waren ook verkleed als echte Disneyprinsessen. Hierna was het de beurt aan het opleidingsorkest. Ook zij waren voorzien van mooie Disneyoutfits en nadat ze verschillende muziekstukken hadden gespeeld, sloten zij het programma voor de pauze af met Pirates of the Caribbean. Tijdens de pauze vond de jaarlijkse verloting plaats van de supportersvereniging. Vervolgens vervolgde het A-orkest het programma na de pauze. Terwijl de theme song van Star Wars te horen was, kwam het A-orkest in allerlei verschillende Disneyoutfits, met dank aan Henriëtte’s kledingverhuur uit Epe, het podium op. Hierna volgde een wisselend programma met herkenbare muziek voor het publiek van films zoals Beauty and the beast, Narnia en the Lion King en bas-trombonist Gijsbert Mulder soleerde bij I wanna be like you van Junglebook. Tot slot sloot het A-orkest gezamenlijk met het opleidingsorkest de avond af met muziek van Frozen. De vereniging kan terugkijken op een zeer geslaagde Soli’s dolle Disneyavond.

Bekijk hier onze aftermovie!