Voorjaarsconcert SDG in strijd met de elementen

Een geslaagd voorjaarsconcert Soli Deo Gloria!

Zaterdag 21 maart organiseerde Christelijke muziekvereniging haar jaarlijkse voorjaarsconcert. Dit keer in de Noordgouw in Heerde. Het thema, Soli in strijd met de elementen, was in de gehele zaal goed zichtbaar. De zaal was prachtig aangekleed met kenmerken uit de elementen en ieder onderdeel liet muziek horen wat te maken had met het thema.

De aftrap van de avond, in de goed gevulde zaal, was voor het opleidingsorkest. Onder leiding van dirigente Lydia van Apeldoorn werden diverse muziekwerken binnen het thema ten gehore gebracht. Ook enkele jonge solisten lieten van zich horen. Met veel plezier werd er een mooi stukje muziek gespeeld.

Na het opleidingsorkest was het de beurt aan de blokfluitgroep. De blokfluitgroep, al jaren onder leiding van Aliet van der Maten, speelde bekende melodieën met betrekking tot het thema.

Na de blokfluitgroep lieten de jongste drummers van de fill-inn met veel enthousiasme van zich horen.

Het slot voor de pauze was, onder leiding van Gerko van Olst voor de Malletband. Halverwege het optreden vond er een huldiging plaats van de broers Henri en Erik Marskamp, beiden werden onderscheiden voor hun 25 jarig lidmaatschap.

Als afsluiter voor de pauze gaf de bas-sectie, de winnaar van het afgelopen solistenconcours van S.D.G., een optreden met hun winnende stuk.

jubilarissen

Na de pauze was het de beurt aan het A-orkest van de vereniging onder leiding van Marten van der Wal.

Halverwege het optreden vond er een huldiging plaats. Evert Rozendal werd onderscheiden vanwege zijn 40 jarig lidmaatschap en Willemien Eikelboom voor haar 25 jarig lidmaatschap.

De muziekvereniging dankt allen die aanwezig waren bij dit spetterende concert en nodigt u bij deze alvast uit voor het najaarsconcert op zaterdag 21 november in De Heerd.