Soli Deo Gloria boekt succes op Hanzefestival

Zaterdag 13 oktober heeft het A orkest van Soli Deo Gloria onder leiding van Marten van der Wal meegedaan aan het Hanzefestival in Zutphen. SDG kwam uit in de topklasse. Er zijn 4 werken opgevoerd, Abide with me, Banja Luka, Benedictus en Solatium. Het orkest werd op muzikaliteit beoordeeld door Jos Pommer. Niet alleen de muzikaliteit werd deze dag beoordeeld,  Anton van Houten beoordeelde de gehele presentatie van het orkest. Speciaal voor dit optreden is er een film gemaakt die tijdens het spelen van de werken op de achtergrond meedraaide. Vooral tijdens het werk Banja Luka, wat de oorlogstijd vertolkt, bracht dit een extra dimensie met zich mee die bij zowel de jury als het publiek in goede aarde viel. Deze film zal binnenkort te zien zijn op het Youtubekanaal van SDG. Het volgende stuk Benedictus, vrede voor de toekomst, is een solostuk voor euphonium, ditmaal uitgevoerd door Sybo Talsma. Na het optreden gaf de jury een mondelinge toelichting op de beoordeling. De jury was te spreken over mooie uitvoering van de werken, ziet veel potentie in het orkest en heeft SDG daarvoor beoordeeld met een 8,5 voor de muziek en een 9 voor de presentatie.

Het A orkest gaat zich nu voorbereiden op het duo concert samen met Muziekvereniging Ontwaakt uit Hattem. Dit concert vind plaats op vrijdagavond  16 november in de Heerd.