Nieuwe voorzitter

Een nieuwe voorzitter, hij stelt zich aan u voor.

Een kleine twee jaar geleden werd ik lid van Soli. Van mijn 12e tot   ongeveer mijn 25ste had ik eerst klarinet en later saxofoon gespeeld bij het harmonieorkest ADVENDO (Aangenaam Door Vriendschap En Nuttig Door Oefening, jawel!) in  Nijverdal. Dus toen ik op mijn 61ste de draad weer oppakte, had ik ruim 35 jaar niet of nauwelijks    gespeeld. ,,Ach, dat is even wennen en dan gaat het wel weer’’, dacht ik. Nou, dat viel tegen! Ik moet er behoorlijk aan trekken. Maar ja, er zitten dan ook twee wel héél vaardige saxofonisten naast mij (Caroline en Evert). Dus ik kan gelukkig soms even wegduiken, als er te veel nootjes in één tel gepropt moeten worden.

Mijn eerste kennismaking met echte muziek (ik was een jaar of acht denk ik) was toen mijn ouders een platenspeler kochten. Zo’n ding waarvan het deksel meteen ook de luidspreker was (mono dus).

We kregen er drie platen bij. Eén van een mannenkoor, daar vond ik niks aan, één  met marsmuziek, veel te lawaaiig, en één met    beroemde ouvertures. Vooral ‘Orpheus in de onderwereld’ van    Offenbach pakte mij meteen (u weet wel, waar de beroemde  ‘Can-can’ in zit). Prachtig, wat een muziek, hoe deden die mensen dat! Die plaat heb ik heel wat keren gedraaid, helaas is-ie zoek geraakt, maar die ouvertures zijn er nog natuurlijk.

En nu dus voorzitter van Soli. Ook dat is wel wennen hoor, er gaat toch heel wat meer rond in en om zo’n vereniging dan je als argeloze nieuweling door hebt als je gewoon op maandagavond je partijtje zit te blazen. Maar gelukkig zijn we met een stevig, goed    bemensd bestuur en een actieve vereniging. Alle vertrouwen in de toekomst!

Gerrit Heuver, Voorzitter Soli Deo Gloria